З 23 червня по 23 липня 2018 року проведені навчальні збори студентів кафедри військової підготовки

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 01.02.2012 р. № 48 про «Порядок проведення військової підготовки студентів вищих навчальних закладів за програмою підготовки офіцерів запасу», спільного Наказу Міністерства оборони України та Міністерства освіти і науки України від 14.12.2015 р.

№ 719/1289 «Про затвердження Інструкції про організацію підготовки офіцерів запасу з числа громадян України», наказу Командувача сухопутних військ Збройних Сил України від 16.02.2018 року № 98, організаційно-методичних вказівок з підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України у 2018 навчальному році, в термін з 23 червня по 23 липня 2018 року, на базі кафедри військової підготовки Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського та військової частини А 0224 проведено навчальний збір зі студентами 2 року навчання курсів підготовки офіцерів запасу, що у повному обсязі пройшли військову підготовку та придатні за станом здоров’я.

Під час проведення навчального збору було підвищено польову виучку студентів, прищеплено їм практичні та методичні навички у використанні штатної зброї і бойової техніки у сучасному бою, виконано вправи стрільб і водіння БТР, вправно діяти під час виконяння бойових завдань у різноманітних умовах обстановки, вміло організовувати управління підрозділами в усіх видах бойових дій.

Студентам, які пройшли підготовку за програмами спеціальностей «Бойове застосування аеромобільних (повітрянодесантних), гірсько-піхотних і морської піхоти з’єднань, військових частин, підрозділів» та «Організація повітрянодесантної підготовки в аеромобільних (повітрянодесантних), морської піхоти з’єднаннях, військових частинах, підрозділах», здійснити стрибки з парашутом з літака АН-2 (вертольоту Мі-8). Відповідальний за підготовку до парашутних стрибків п-ка (з) Ольшанського С.І..

Посадовими особами навчального збору було призначено:

Начальником навчальних зборів – полковника (в) Бахтіна А.М.

Начальником навчальної частини зборів – полковника (з) Туртаєва Ю.В.

Заступником начальника зборів з матеріально-технічного забезпечення підполковника (з) Бондаренка В.А.

Заступником начальника навчального збору по роботі з особовим складом – старшого лейтенанта (з) Лелеку В.М.

Командиром 1 навчальної роти – полковника (з) Ольшанського С.І.

Заступником командира 1 навчальної роти по роботі з особовим складом –

солдата Піднебесного О.С.

Старшиною 1 навчальної роти – солдата Тищенко Л.С.

Командиром 2 навчальної роти – полковника (з) Андрійченка Г.І.

Заступником командира 2 навчальної роти по роботі з особовим складом –

солдата Слученко К.О.

Старшиною 2 навчальної роти – солдата Цюпко В.С.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *