Урочисте вручення погонів молодшого лейтинанта – 2016

27 жовтня 2016 р. сто шістдесят три курсанта кафедри військової підготовки Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського отримали погони молодшого лейтенанта, з них 27 – дівчата.

Привітати зі святом випускників прийшли голова департаменту освіти та науки облдержадміністрації А. Б. Веліховська, заступник міського голови Ю. Б. Степанець, ректор університету В. Д. Будак, перший проректор університету В. І. Криленко.

Викладач кафедри військової підготовки, учасник бойових дій в АТО, майор В. В. Тимченко: «П’ятнадцять років тому я стояв на місці курсантів і також отримував свої перші погони. З того часу багато чого змінилося. Не таке зараз мирне небо… Проте, вірю, що ми отримаємо перемогу».

Завідувач кафедри військової підготовки, полковник А. М. Бахтін зачитав наказ Міністерства оборони України щодо присвоєння первинного військового звання молодшого лейтенанта запасу – всі випускники отримали омріяні погони.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять випускників кафедри, які загинули під час проведення АТО.

Варто зауважити, що це вже другий випуск, де дівчата нарівні з хлопцями отримують офіцерське звання. Серед курсантів військової кафедри не тільки наші студенти, а й Миколаївського національного аграрного університету, а також Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова – і це не дивно, адже аналогів нашій кафедрі в місті немає.

Не можна не згадати, що понад 100 осіб воювали в АТО, зараз близько 25 випускників кафедри стоять на сторожі українських кордонів. Серед викладачів є воїни, які пройшли АТО і надалі продовжують перебувати в ЗСУ, а саме: старший лейтенант Ткачук, лейтенант Ромис, підполковник Кучерина, майор Тимченко та ін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *